چشم جزء حساس بدن انسان است که باید به خوبی از آن مراقبت کرد، در غیر این صورت احتمال از دست دادن بینایی و حتی نابینایی وجود دارد. یکی از مشکلاتی که می تواند به چشم آسیب برساند، اشعه ماوراء بنفش است که بیشتر در شعله های جوشکاری فلزات دیده می شود، بنابراین جوشکار دچار برق گرفتگی می شود.
استفاده از کلاه ایمنی می تواند از بروز برق گرفتگی جلوگیری کند، اما رعایت نکردن اصول ایمنی جوشکاری به ویژه عدم استفاده از کلاه جوشکاری می تواند باعث آسیب به چشم شود و این امر در عرض یک تا دو روز بهبود می یابد، در غیر این صورت تابش نور را درمان کنید و با چشم پزشک مشورت کنید.
زیرا ممکن است بینایی شما را کاهش دهد یا حتی باعث کوری شود. در حین جوشکاری، اشعه ماوراء بنفش ساطع می شود که باعث می شود نور جوش مستقیماً به چشم برخورد کند و باعث درد، التهاب و درد در اطراف چشم شود.
برق زدگی چشم در جوشکاری
در هنگام جوشاندن فلزات، اشعه ماوراء بنفش ساطع می شود که در صورت نداشتن عینک یا ماسک جوشکاری باعث ایجاد برق در چشم می شود. در واقع التهاب و درد قرنیه علت اصلی خیرگی چشم در محل جوش است که باید با استفاده از قطره یا درمان های خانگی درمان شود، در غیر این صورت چشم جوشکار آسیب جدی می بیند.
عوارض ناشی از برق زدگی چشم
مشکلات و بیماری های ریوی، حنجره و مجاری ادراری در دراز مدت به دلیل بخارات ناشی از جوشکاری که در حین جوشکاری ایجاد می شود، رخ می دهد. در برخی از مشاغل جوشکاری این احتمال وجود دارد که همسران جوشکار در دوران بارداری دچار سقط جنین شوند.
همچنین بخوانید: انواع دستگاه جوش فلزات
مهمترین محرک های این مشکل فلزاتی مانند آلومینیوم، کادمیوم، نیکل، کروم، آهن، منگنز و مس، گازهایی مانند ازن و گازهای نیتروژن دار، مواد رادیوگرافی مورد استفاده برای کنترل حرارت و درزها خواهند بود.
منبع آزبست برای عایق کاری و پوشش سطوح مختلف استفاده می شود که باعث تجمع آزبست در ریه ها و افزایش احتمال سرطان ریه و پلور می شود. بنابراین، هنگام جوشکاری در نزدیکی سطوح حاوی آزبست، باید تمام دستورالعمل های ایمنی رعایت شود،مانند پوشیدن ماسک مخصوص جوشکاری و ….

خطرات جوشکاری در کارگاه
در کار جوشکاری باید از تجهیزات و ابزار ایمنی مناسب استفاده شود. عدم رعایت نکات ایمنی منجر به مشکلات جبران ناپذیری خواهد شد. بیشتر خطرات جوشکاری در این کار عبارتند از:
انواع مختلف تشعشعات منشأ گرفته از جوشکاری
- ایجاد سر و صدا در محل کار
- تولید دود و گاز از محل جوش
- وضعیت نامناسب بدن در حین جوشکاری
- خطرات جوشکاری در فضاهای بسته
علائم برق گرفتی چشم
حتما دیده اید که می گویند هنگام جوشکاری مستقیماً به الکترود و شعله جوش نگاه نکنید، زیرا باعث درخشش چشم می شود. اگر چشمان شما به مدت 3 تا 12 ساعت در معرض اشعه ماوراء بنفش قرار گیرد، باعث می شود که با علائم زیر دچار خیرگی شوید.
- درد خفیف یا بسیار شدید
- چشم های پرخون
- حساسیت به نور
- اشک زیاد
- تاری دید
- احساس جسم خارجی در چشم
- اغلب موارد فوق در هر دو چشم رخ می دهد.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
همانطور که می دانید چشم انسان مستعد ابتلا به بیماری ها و آسیب های جدی است، بنابراین هرگونه عارضه ای می تواند باعث تیرگی چشم، درخشش چشم و حتی درد چشم یا تغییر بینایی شود، به همین دلیل مراجعه به چشم پزشک بسیار مهم است.
همچنین بخوانید: انواع اتصالات جوشکاری
بررسی و آزمایش
زمانی که به چشم پزشک مراجعه می کنید، ابتدا از شما در مورد سابقه پزشکی شما سوال می شود و سپس چشم های شما معاینه می شود.
پلک ها، مردمک ها، پشت چشم و سطح بینایی بررسی می شود.
چشم پزشک با تجهیزات خاصی به سطح چشم شما نگاه می کند.
در طول معاینه، او از یک قطره بی حس کننده و یک رنگ مخصوص برای بررسی آسیب احتمالی قرنیه چشم شما استفاده می کند. این رنگ خاص به طور موقت چشم ها را زرد می کند و پس از چند دقیقه ناپدید می شود.
درمان برق زدگی چشم
مراقبت های خانگی
فردی که چشم درد دارد و از لنز استفاده می کند باید حتما آن را دربیاورد.
اگر چشمان شما به نور حساس است، باید از عینک آفتابی استفاده کنید.
برای تسکین ناراحتی چشم می توانید از اشک مصنوعی یا روان کننده های بدون نسخه استفاده کنید.
درمان پزشکی
1- قطره های گشاد کننده مردمک مانند تروپیکامید:
این قطره به عنوان یک قطره مناسب برای شل کردن عضلات چشم استفاده می شود که باعث کاهش درد چشم می شود و همچنین به چشمان شما استراحت خوبی می دهد. استفاده از این قطره ها چشمان شما را بزرگ می کند، پس نگران نباشید زیرا از چند ساعت تا چند روز دوام نمی آورد.
2- پد چشم:
حتما باید از پد چشمی برای زدن آن روی چشمان خود استفاده کنید.
3- آنتی بیوتیک ها:
برای جلوگیری از هرگونه عفونت چشمی باید از قطره های آنتی بیوتیک یا پمادهای چشمی استفاده کنید.
4- معاینه چشم:
شما باید بین 24 تا 48 ساعت چشمان خود را چک کنید تا مسیر بهبودی چشم خود را طی کنید و در صورت مشاهده هرگونه عفونت چشمی با چشم پزشک مشورت کنید.
جلوگیری از برق زدگی چشم در اثر جوشکاری
مهم ترین علت تابش نور، قرار گرفتن در معرض نور جوش است، بنابراین برای جلوگیری از خیرگی در هنگام جوشکاری و استفاده از دستگاه جوش باید به نکات زیر توجه کنید.
همچنین بخوانید: بهترین مارک دستگاه برش لیزر
هنگام جوشکاری حتما از عینک ایمنی و کلاه ایمنی برای محافظت از چشمان خود در برابر اشعه ماوراء بنفش استفاده کنید.
اگر می خواهید در حین جوشکاری از عینک آفتابی استفاده کنید، باید از پلاریزه بودن این عینک ها و جلوگیری از رسیدن اشعه ماوراء بنفش به چشمانتان اطمینان حاصل کنید، بنابراین هنگام خرید عینک آفتابی به برچسب روی آن توجه کنید. برای محافظت از چشمان خود از عینک های جوشکاری استاندارد استفاده کنید.
سوالات متداول
عوارض ناشی از برق زدگی چشم چیست؟
به دلیل بخارات ناشی از جوشکاری که در حین جوشکاری وجود دارد؛ مشکلات ریوی، حنجره و مجاری ادراری ایجاد می شود.
نشانه های برق گرفتی چشم شامل چه مواردی می شود؟
درد خفیف یا بسیار شدید چشم، چشم های پرخون، حساسیت به نور و اشک زیاد برخی از علائم برق گرفتگی چشم می باشد.
بدون دیدگاه